Path, wat is dat nu eigenlijk en wat kun je ermee?

Path ApplicatieU zult het de afgelopen dagen vast al wel gehoord hebben. Overal waar ook kijkt ziet u Path tevoorschijn komen. Veel mensen registreren zich op dit moment maar begrijpen het doel van Path niet. Je kunt eigenlijk wel zeggen dat het zich als een Viral over het internet verspreid.

De kritiek op sociale netwerkdiensten zoals Twitter is dat iedereen kan meelezen, waardoor mensen niet echt zichzelf kunnen zijn. Je houdt echt persoonlijke dingen voor jezelf, omdat je er later last mee kan krijgen bij sollicitaties of vervelend commentaar van wildvreemden kunt krijgen. Path is eigenlijk al een hele tijd bekend bij gebruikers, want het social netwerk bestaat inmiddels alweer bijna 3 jaar. Voorheen had je alleen een Amerikaans Itunes account nodig voor je je hierop kon registreren. De ervaring leert dat Path een netwerk is wat gebruikt dient te worden voor het delen van erg persoonlijke informatie en ervaringen. Een mens kan maximaal 150 connecties onderhouden, is volgens de Dunbar’s number theorie vastgesteld. Vandaar dat Path haar gebruikters het limiet van maximaal 150 connecties heeft opgelegd. Dit was iets wat mij meteen eigenlijk wel trok. Een wiskundige aanpak voor een sociaal probleem. Vaak zie je namelijk op Facebook en Twitter, dat mensen ruim boven de 150 followers/vrienden hebben. Path daar in tegen, legt je gewoon heel duidelijk een grens op.

Met Path ga je zelf dus heel bewust kiezen met wie je dingen wel of niet wilt delen. Ook moet je hier net zoals bij Facebook beiden toestemming voor geven. De ervaring leert dat er heel veel persoonlijke informatie gedeeld word op Path, van lastige verhalen tot zwangerschap of huwelijk. Zelf was ik erg benieuwd waar Path haar inkomsten vandaan haalt want het is volledig zonder advertenties opgericht. Het enige wat aan reclame getoond wordt zijn de affiliatelinks met muziek, films en boeken. Persoonlijk vind ik dat niet erg storend want pas als je erop klikt word je doorverwezen.

De Persoonlijkheid van Path.

Path is heel persoonlijk, want je bouwt relaties op op een persoonlijk niveau. Ik weet inmiddels van veel mensen meer dan nu, wat op Twitter of Facebook nooit naar boven was gekomen. Dit vraagt ook vertrouwen van elkaar. Je leert mensen achter het Social Media ego kennen. Op de een of andere manier bouw je met Twitter en Facebook toch een muur op, en houd je dingen privé omdat je hier later last mee kunt krijgen.

Ook zit er een erg leuke functie in, namelijk een functie waarmee je kunt aangeven wanneer je slaapt en wanneer je wakker wordt. Path stelt je via die mogelijkheid dus zelf in staat je netwerk in slaapstand te zetten. Path is daarin erg interactief. Zelf miste ik regelmatig op Facebook een ‘Vind ik niet leuk’ button. Daar heeft Path een soort ‘smiley systeem’ voor ontwikkeld. Droevige smiley’s, Een knipoog, Een huilende en noem maar op. Zelf vind ik het wel een nadeel dat je letterlijk krijgt te zien wie je status wel en niet gezien heeft. Dit kan dus ook frustratie’s opleveren als mensen niet reageren, zoals je bij WhatsApp de ‘Laatst gezien’ functie hebt.

Privacy wordt een steeds belangrijker onderwerp, het zou zomaar kunnen dat we Facebook de rug toekeren, of in ieder geval veel selectiever gaan gebruiken.

Download Path voor iPone en Android.

Path, wat is dat nu eigenlijk en wat kun je ermee?
4.54 (90.77%) 26 votes

Geef een reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *.